Weetjes

Search our Site

Het aantal smartphones en tablets dat in omloop is neemt snel toe. Een gevolg hiervan is dat de kans dat men uw website via zo'n mobiel toestel bezoekt veel groter wordt. Heb je dan twee websites nodig: een voor normaal gebruik en een voor mobiele gebruikers?

 

Smartphones en tablet-pc's zijn de hype van het moment

Smartphones en tablet-pc's zijn populairder dan gsm's en laptops. In België werden al meer dan 2,5 miljoen van die toestellen verkocht waarmee iedereen om het even waar 'mobiel' op internet kan. Alle voorspellingen geven aan dat het belang van smartphones en tablet-pc's in de toekomst enkel zal toenemen.

Overal internet.

In vergelijking met de eerste helft van 2011 verdrievoudigde dan ook het aantal 'mobiele' bezoeken. De kans dat men ook uw website via zo'n mobiel toestel probeert te bezoeken, wordt dan ook alsmaar groter.

wat is het probleem?

Is je website leesbaar op smartphones en tablet-pc's? Dat is nog maar de vraag. Het is immers niet omdat uw website op 'groot scherm' overzichtelijk gepresenteerd wordt en goed leesbaar is, dat dit ook het geval is op het kleinere scherm van zo'n smartphone of tablet.

Moet ik dan twee websites hebben?

Neen, het is niet nodig om naast uw bestaande website een nieuwe, 'mobiele' versie te laten bouwen. Het is evenmin nodig om achteraf twee websites te onderhouden, met alle kosten van dien…

De nieuwe generatie websites passen hun look aan. Technisch gesproken zal eerst gecheckt worden met welk toestel een bezoeker naar uw website surft om dan met de juiste look voor de dag te komen. Techies spreken in dat geval van een Responsive webdesign.

Responsive Webdesign

Dezelfde info anders gepresenteerd. Daar komt het in essentie op neer. arc3c biedt verschillende modellen aan die gebouwd zijn met een responsive webdesign als basis. Op deze websites worden de basisgegevens die op uw website staan (de zgn. content), in één databank opgeslagen, De website zelf zal die content op twee of zelfs drie verschillende manieren te presenteren. On dit te verwezelijken maken we gebruik van een content management system (CMS). arc3c gebruikt Joomla als CMS motor voor zijn websites.

Zijn er dan beperkingen?

Indien je bestaande website verschillende Flash-animaties bevat, dan kunnen die wel niet mobiel aangeboden worden. Indien je een website wenst die door alle soorten gebruikers kan benaderd worden dan is het noodzakelijk om geen Flash te gebruiken. Het spreekt vanzelf dat arc3c geen gebruik maakt van Flash-animaties.
Ons adres

arc3c
Peehoopstraat 33
1770 Liedekerke
België

Telefoon

+ 32 478-87.94.78

+ 32 473-17.55.46

Mail

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze diensten

  • Ontwerpen van Websites
  • Integratie met sociale netwerken
  • Search Engine Optimization
  • Opleiding
  • Hosting
  • Beheren van uw domeinnamen
  • ICT materiaal leveren en installeren